Logo rij-instructie.nl
Instructeurs brengen een laatste groet aan Henk Reinink.
Instructeurs brengen een laatste groet aan Henk Reinink.

Indrukwekkend afscheid van Henk Reinink

  actueel

Rond zestig rijschoolhouders uit Nederland, maar voornamelijk uit examengebied Eemnes, namen vanochtend in Amersfoort op ingetogen én indrukwekkende wijze afscheid van rijschoolhouder Henk Reinink. De witte rouwauto reed langs een erehaag met lesauto's waar de instructeurs voor stonden om Henk de laatste eer te bewijzen. Het eerbetoon werd afgesloten met een applaus voor Henk, die vorige week dinsdag tijdens het lesgeven bij een tragisch ongeval in Bussum om het leven kwam. Ook was er namens een groot aantal instructeurs een bloemenhulde aan de geliefde rijinstructeur, die 66 jaar is geworden.

De hele afgelopen week is met name rijschoolhouder Patricia Nijman uit Venhuizen druk geweest om het eerbetoon in goede banen te leiden, waarbij snel duidelijk werd dat tientallen rijschoolhouders Henk de laatste eer wilden bewijzen. De wijze waarop Patricia alles heeft georganiseerd en ook de wijze waarop instructeurs reageerden op sociale media en in een speciale WhatsAppgroep was indrukwekkend en hartverwarmend ineen. De familie van Henk Reinink put hier troost uit, zo heeft zijn vrouw laten weten.

Oorzaak niet bekend
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Het bizarre ongeval vond plaats op de spoorwegkruising aan de Herenstraat in het centrum van Bussum. Tijdens het lesgeven viel de motor van de auto op de spoorwegovergang stil, waarna de leerlinge de auto nog tijdig kon verlaten. Henk lukte dit niet en werd gegrepen door een trein. Er zijn filmbeelden van het ongeval die door de politie worden onderzocht om de oorzaak te kunnen vaststellen.
 

Meer berichten