Logo rij-instructie.nl

CBR stelt paal en perk aan gebruik CBR-logo

  actueel

Het CBR heeft er schoon genoeg van dat rijschoolhouders het CBR-logo misbruiken en stelt paal en perk aan het gebruik ervan. "Op basis van de inschrijvingsovereenkomst mag het CBR-logo of een tekst die een erkenning door of bijzondere relatie met het CBR suggereert, niet worden gebruikt. In het uiterste geval kan beëindiging van de inschrijvingsovereenkomst worden ingezet als sanctie", laat het CBR weten.

Het CBR hanteert een aantal heldere richtlijnen voor vermelding van zijn naam en logo (bijvoorbeeld op een website van een rijschool):
- Linken naar het CBR is toegestaan. Via een link naar www.cbr.nl zijn de rijschool en daarmee ook zijn klanten ervan verzekerd dat de informatie van en over het CBR altijd actueel is.
- Het is nadrukkelijk niet toegestaan het CBR-logo te gebruiken. Hiermee zou een rijschool namelijk de suggestie kunnen wekken een CBR-keurmerk te hebben of zelfs onderdeel te zijn van het CBR. De belangenverstrengeling die dit suggereert, is niet goed voor de geloofwaardigheid van het CBR én van de branche als geheel.

Oogje toeknijpen
Voor één uitzondering knijpt het CBR een oogje toe: een klein logo, verwerkt op zo'n typische pagina met een rijtje Links naar relevante homepages zoals ANWB, BOVAG etc. "Mocht u daarvan gebruik willen maken, geef ons dan de maximale breedte en maximale hoogte in pixels door voor plaatsing van het logo op uw website. Daarna mailen wij u het juiste CBR-logo."

Meer berichten