Afbeelding
Foto: CBR

Duizenden leerlingen gedupeerd door misleiding turbo-opleiders

Algemeen

Bedrijven die beweren op zeer korte termijn theorie-examen te kunnen doen, misleiden momenteel op grote schaal leerlingen. Na betaling blijkt dat dit helemaal niet kan en komen de leerlingen onderaan de toch al lange wachtlijst. Het is ernstige misleiding zeggen advocaten

Dit blijkt uit een artikel op BNR, waarbij de redactie navraag hebben gedaan bij de brancheorganisaties BOVAG, VRB en LBKR en het CBR. Alexander Pechtold, algemeen directeur van het CBR, laat weten dat de organisatie hier veel last van heeft, zeker nu de wachttijden voor het examen oplopen.Volgens BNR gaat het om bedrijven die via websites een eendaagse theoriecursus aanbieden, waarbij de lokker is dat je binnen twee weken theorie-examen kunt doen. Dat is weken korter dan de wachttijd bij het CBR, die inmiddels is opgelopen tot drie maanden.

Ook deze bedrijven kunnen dit niet waarmaken, maar laten aan hun leerlingen nadat er betaald is weten dat het CBR het examen heeft geannuleerd. Dat doet het CBR echter nooit, laat Pechtold weten, Het CBR heeft steekproefsgewijs onderzocht hoe de vork in de steel zit en het blijkt dat er examens worden aangeboden die al door anderen zijn gereserveerd.

Verkeersrechtadvocaat Bert Kabel noemt dit pure misleiding en ook zijn collega Annemiek van Spanje gebruikt deze woorden. 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 20 uur geleden
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1