Logo rij-instructie.nl
Ruud Rutten werkt ambitieus aan een betere branche.
Ruud Rutten werkt ambitieus aan een betere branche. (Archieffoto/Hans Peijs)

Ruud Rutten blij met bijval: 'Eindelijk wordt de koe bij de horens gepakt'

Ruud Rutten, initiatiefnemer van de Alliantie Samen Sterk, is in zijn nopjes met uitspraken van Alexander Pechtold en Pier Eringa die er duidelijk blijk van geven dat er in de rijscholenbranche echt iets moet gebeuren, bijvoorbeeld een keurmerk of een register. "Dit is wat ik al jaren roep en is ook wat Samen Sterk beoogt met het startdocument plus."

Aldus reageert de bevlogen ondernemer Rutten. Echter, er is wat hem betreft wel een maar. "Het probleem komt niet alleen voort uit de rijschoolbranche, maar ook het CBR en de opleidingsinstituten zullen moeten meebewegen. Een keurmerk moet er niet alleen voor zorgen dat de zogenaamde cowboys uit de branche verdwijnen, maar zal ook een beloning en waardering moeten zijn voor de rijschoolhouder die het keurmerk heeft. Het CBR zal in die zin mee moeten bewegen door keihard de deur dicht te gooien voor slechte opleiders en gelukszoekers wat betreft praktijk- en theorie-examen. Het CBR moet er zijn voor de kwaliteitsrijscholen en niet voor de groep die van het halen van praktijk en theorie een verdienmodel maken. Gooi dicht die deur."

Beroepsopleidingen
De pijn zit, stelt Rutten, niet alleen bij de B-opleiders. "Ook bij de beroepsopleidingen is opleiden met volle klassen en goedkope krachten die de naam docent niet eens mogen dragen helaas en verdienmodel. Met trucjes en ezelsbruggetjes beroepschauffeurs klaarstomen en bijscholen om ze volledig onvoorbereid de snelweg op te laten gaan met hun zware trucks; het is levensgevaarlijk. Dus kwaliteitslabel ja, het liefst morgen al, maar wel met voldoende opleiding en nascholing en waardering en beloning voor de opleider met een kwaliteitslabel."

Om af te sluiten met: "Ik hoop dat de minister meeleest en nu stappen zet. De branche is er klaar voor."

Meer berichten