Foto: CBR
Foto: CBR Foto: Hans Peijs

Meer dan helft uitgestelde examens opnieuw ingepland

Algemeen

Bedolven onder de examen-aanvragen. Dat is het CBR het afgelopen week. Je kunt niet zeggen dat het onverwacht is, maar de aantallen zijn hoog: in de eerste vier dagen dat kandidaten en rijscholen een theorie-examen of uitgesteld praktijkexamen opnieuw konden reserveren, zijn er 80.000 boekingen gemaakt. Dat is meer dan 10 keer zo veel als normaal.

Sinds woensdag neemt het CBR weer theorie-examens af, nadat maandag de reserveringen daarvoor startten. Dat gaat niet van een leien dakje (de systemen konden het niet aan), maar de aantallen zijn dan ook groot. Tot en met vandaag hebben ruim 4.000 theoriekandidaten al een examen gedaan.

Praktijkexamens 
Vanaf komende maandag starten de praktijkexamens weer, te beginnen bij de praktijkexamens die tussen 15 maart en 6 mei zijn gecanceld. Deze examens worden de komende 10 weken afgenomen. Sinds woensdag zijn al meer dan de helft van deze examens opnieuw ingepland. Als alle uitgestelde examens gepland zijn, komt capaciteit beschikbaar voor andere examens. 

De wijze waarop het CBR weer is opgestart is in de rijscholenbranche onderwerp van felle discussies, Gisteravond hekelde Boudewijn Pijnappel in het programma 'Hart van Nederland' nog het gevoerde beleid van het CBR.

Hier kunt u de kritiek van Pijnappel lezen.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 2 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1