Logo rij-instructie.nl
Foto: CBR
Foto: CBR (Foto: Hans Peijs)

Meer dan helft uitgestelde examens opnieuw ingepland

Bedolven onder de examen-aanvragen. Dat is het CBR het afgelopen week. Je kunt niet zeggen dat het onverwacht is, maar de aantallen zijn hoog: in de eerste vier dagen dat kandidaten en rijscholen een theorie-examen of uitgesteld praktijkexamen opnieuw konden reserveren, zijn er 80.000 boekingen gemaakt. Dat is meer dan 10 keer zo veel als normaal.

Sinds woensdag neemt het CBR weer theorie-examens af, nadat maandag de reserveringen daarvoor startten. Dat gaat niet van een leien dakje (de systemen konden het niet aan), maar de aantallen zijn dan ook groot. Tot en met vandaag hebben ruim 4.000 theoriekandidaten al een examen gedaan.

Praktijkexamens 
Vanaf komende maandag starten de praktijkexamens weer, te beginnen bij de praktijkexamens die tussen 15 maart en 6 mei zijn gecanceld. Deze examens worden de komende 10 weken afgenomen. Sinds woensdag zijn al meer dan de helft van deze examens opnieuw ingepland. Als alle uitgestelde examens gepland zijn, komt capaciteit beschikbaar voor andere examens. 

De wijze waarop het CBR weer is opgestart is in de rijscholenbranche onderwerp van felle discussies, Gisteravond hekelde Boudewijn Pijnappel in het programma 'Hart van Nederland' nog het gevoerde beleid van het CBR.

Hier kunt u de kritiek van Pijnappel lezen.

Meer berichten