Logo rij-instructie.nl
Foto:

Grote kans dat reserveren examen bij CBR niet vlot verloopt

Wie vandaag vanaf 12 uur een B-examen wil reserveren, heeft grote kans daar niet in te slagen. Het CBR lijkt compleet overvallen door de grote drukte afgelopen maandag toen er weer examens konden worden gereserveerd en heeft daarom paal en perk gesteld aan het aantal bezoekers dat gelijk de site kan bezoeken. Dit blijft zo de komende tijd.

Toen afgelopen maandag 'de hekken weer open gingen' bij het CBR kreeg de website 130.000 bezoekers en dat konden de systemen van het CBR niet aan. Daarom worden maatregelen getroffen. "Naast maatregelen die waren voorbereid om hamstergedrag en overbelasting van de websites te voorkomen, hebben we maandag het aantal bezoekers moeten beperken dat tegelijkertijd de CBR-websites kan bezoeken. Deze maatregel blijft de komende periode van kracht."
En dit heeft grote gevolgen. "Dit betekent dat het daardoor langer kan duren tot je een reservering kunt maken, een Gezondheidsverklaring kunt indienen of de rijschool kunt machtigen."

Vanaf vanmiddag 12 uur is het voor opleiders weer mogelijk om auto- en motor- en bromfietspraktijkexamens en toetsen te reserveren voor kandidaten van wie het examen of toets tussen 16 maart en 6 mei was uitgesteld. Deze kandidaten krijgen als eerste de gelegenheid in de komende 10 weken een examen te doen. Het is voorlopig alleen mogelijk om voor de eerste 4 weken een examen in te plannen. We monitoren continue of en hoe deze examenplekken gereserveerd worden. Alle overgebleven en extra examencapaciteit komt beschikbaar voor andere kandidaten.


Meer berichten