Afbeelding

Protocol was nodig om weer met rijles te kunnen starten

Algemeen

Het protocol dat de vier brancheverenigingen hebben opgesteld is geen niemendalletje dat rijschoolhouders naast zich neer kunnen leggen. Minister Van Nieuwenhuizen van I&W heeft de brancheorganisaties vooraf laten weten dat de rijlessen alleen hervat zouden kunnen worden als er een protocol is en dat het een protocol zou zijn dat zou worden nageleefd.

Dit blijkt uit berichtgeving vanuit het ministerie richting de brancheorganisaties die Rij-instructie in handen heeft. Dit is goed om te weten, aangezien er op social media veel berichten zijn verschenen waaruit blijkt dat veel rijschoolhouders zich niets gelegen laten aan het protocol. Ook is daarbij in veel gevallen de rol van de brancheorganisatie gebagatelliseerd en zelfs belachelijk gemaakt. Maar het is zo helder als glas: zonder de inspanningen van de brancheorganisaties om een protocol op te stellen voor een herstart, zouden de lessen niet met ingang van 11 mei zijn hervat.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 17 minuten geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 23 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1