Logo rij-instructie.nl
Foto:

TLN zet samen met CBR spoedprocedure op voor gedupeerde chauffeurs

  actueel

Transport en Logistiek Nederland (TLN) biedt haar leden een maatwerkoplossing voor de problemen die zij ondervinden bij het verlengen van het rijbewijs, ontstaan door vertraging bij het CBR. Het CBR werkt in deze samen met TLN.

Recent heeft het CBR de beoordeling van de rijgeschiktheid voor beroepschauffeurs gedigitaliseerd. Omdat het CBR in deze overgangssituatie ook nog papieren formulieren verwerkt, verloopt het proces verre van vlekkeloos, aldus laat TLN weten. "Niet alle ingestuurde informatie is op tijd verwerkt in het systeem en lijkt daardoor onvindbaar. Dit leidt tot veel te lange wachttijden en soms ook tot schrijnende situaties. Chauffeurs komen dan zonder rijbewijs thuis te zitten, omdat de doorlooptijd bij het CBR te lang is."

Spoedprocedure
Hierom heeft TLN samen met het CBR een spoedprocedure opgezet voor chauffeurs in dienst van een vervoerder die is aangesloten bij TLN. De chauffeur moet wel in oktober of november 2018 zijn gestart met het verlengen van het rijbewijs, maar heeft nog geen afdoende reactie ontvangen of voor hen van wie het C-RBW binnen 10 dagen verloopt terwijl er nog geen afdoende reactie van het CBR is ontvangen.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten