Logo rij-instructie.nl
Foto: CBR
Foto: CBR

Maatregelen: één unieke inschrijving en gedragsregels op examencentrum CBR

  actueel

Vanaf 1 februari moet er sprake zijn van een unieke inschrijving bij het CBR. Opleiders krijgen 6 maanden de tijd om te voldoen aan de nieuwe eisen. Met deze maatregel maakt het CBR een einde aan de zogeheten spookrijscholen.

Dit is een van de maatregelen die het CBR aankondigt ten aanzien van de toelatingseisen en het sanctiebeleid. Het CBR neemt de maatregelen in samenspraak met de brancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB en ondersteunt hiermee, zo laat het weten, de rijschoolbranche bij de gewenste professionalisering.

Sanctiereglement aangescherpt
Naast het aanscherpen van de toelatingseisen voor opleiders breidt het CBR het bestaande sanctiereglement uit met 'gedragsregels'. Deze zijn erop gericht dat alle bezoekers van examenlocaties respectvol met elkaar omgaan. Daarnaast moeten ze het juiste gebruik van het reserveringssysteem bevorderen.

Machtigen
Een derde maatregel wordt medio 2019 doorgevoerd en dat is het machtigen van opleiders door kandidaten bij het aanvragen van theorie-examen B. Deze maatregel ligt in lijn met de eerder ingevoerde machtiging bij het praktijkexamen B en is bedoeld om de transparantie voor de consument te vergroten. De invoering van deze maatregel wordt nog verder afgestemd met de rijschoolbranche.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten