Logo rij-instructie.nl

'Tijd dat opleiders die het beste voor hebben met de branche ook eens iets van zich laten horen'

  actueel

De kritiek in de branche is soms enorm en is veel heviger dan de positieve gevoelens in de sector. Dat moet anders. "Het wordt hoog tijd dat alle opleiders, groot en klein, die het beste met deze branche voor hebben, ook eens van zich laten horen."

Dit zei Ruud Rutten, voorzitter van branchevereniging FAM, in zijn nieuwjaarstoespraak tijdens een druk bezochte jaarvergadering gisteren.

Doorn in het oog
Het is Rutten oprecht een doorn in het oog dat iedereen maar van alles en nog wat zegt, roept en vaak ook scheldt. "Problemen los je niet op door elkaar af te katten of schreeuwen op sociale media. Problemen los je op door met elkaar te praten, het gesprek aan te gaan en met elkaar naar een oplossing te zoeken. Soms kraakt het en piept het aan alle kanten, maar laten we vooral op de ingezette weg verder gaan en elkaar helpen waar mogelijk", zei Rutten.
En ook: "Er is veel gezegd en geschreven de laatste maanden. Met name ik heb er regelmatig van langs gehad. Eigen schuld dikke bult. Moet je maar thuis op de bank gaan zitten en je mond houden. Maar zo ben ik niet. Ik kan er nou eenmaal niet mee omgaan dat mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de branche beledigd of geschoffeerd worden."

Samenwerken
Rutten gelooft er heilig in dat de weg die FAM, BOVAG, VRB, CBR, IBKI en I&M zijn ingeslagen de enige juiste is. Samenwerken is volgens hem de enige juiste manier om wat te bereiken.  "Ik heb nog nooit enige twijfel gehad aan de intenties van BOVAG, VRB CBR, IBKI en I&M voor wat betreft onze toekomst. Uiteindelijk zijn al deze partijen alleen gebaat bij een gezonde branche. Waarschijnlijk zal ik dit als FAM-voorzitter niet meer meemaken, maar zal er hopelijk ooit gezegd worden door onze opvolgers 'Hehe, we kunnen ons bezighouden met de toekomst van onze branche en nieuwe ontwikkelingen, zoals ADAS, autonome voertuigen en mogelijk zelfs het afscheid van het schakelrijbewijs.' Want geloof mij er staan ook nog heel veel hele mooie zaken te gebeuren."

Hechte band
Verder stond Rutten onder andere stil bij de hechte band die de FAM-leden hebben. Het raakt hem elke keer weer te zien dat de FAM staat als een huis. "Een nieuw beleidsplan is gepresenteerd en een groeiende groep jonge FAM-ers is erg enthousiast en goed bezig."

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten