Logo rij-instructie.nl
Foto:

CBR zet grote stap in vernieuwing digitalisering groot rijbewijs

  actueel

Sinds gisteren kunnen bedrijfsartsen het keuringsverslag voor een CDE rijbewijs online indienen. Het CBR omschrijft deze stap als een 'belangrijke stap in vernieuwing van de online dienstverlening.' 

Met het nieuwe artsenportaal kan het CBR de hele keten volledig digitaal laten verlopen. Van aanvraag van de klant, verwijzing naar een arts, terugkoppeling van de keuringsarts tot en met het besluit van het CBR. Dit werkt veel sneller en voorkomt vertraging door onduidelijkheden.   

Beter en sneller
De mogelijkheid om online verslagen in te dienen, wordt in eerste instantie alleen beschikbaar gesteld aan de bedrijfsartsen die keuringen verrichten voor beroepschauffeurs (groot rijbewijs). Als dit goed verloopt, worden de ZorgDomein-codes ook meesturen aan de andere klanten.
Digitaal ingediende keuringsverslagen komen realtime bij het CBR binnen. Er is dan minder kans op fouten, bijvoorbeeld omdat onvolledig ingevulde formulieren niet verstuurd kunnen worden. Ook kwijtgeraakte post hoort tot het verleden. CBR heeft er alle vertrouwen in dat deze volgende stap in het digitaliseringsproces van Rijgeschiktheid er voor zorgt dat klanten veel sneller een besluit krijgen.

Meer berichten