Logo rij-instructie.nl
Cem Lacin (SP) en Matthijs Sienot (D66) hebben spreektijd aangevraagd.
Cem Lacin (SP) en Matthijs Sienot (D66) hebben spreektijd aangevraagd.

Wijziging WRM: vanavond weet de branche waar ze aan toe is (tenzij er gekke dingen gebeuren)

  actueel

Cem Laçin (SP). Remco Dijkstra (VVD), Maurits von Martels (CDA), Roy van Aalst (PVV) en Matthijs Sienot (D66) bestijgen vanmiddag vanaf 16.30 uur het spreekgestoelte in de Tweede Kamer om hun visie te geven op de wijziging van de Wijziging van de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993.

Dit is het spoorboekje van de behandeling in de Tweede Kamer van de wijziging van de WRM die vanmiddag om 16.30 uur op de agenda staat. Vier van deze Kamerleden -Dijkstra uitgezonderd- hebben zich in de eerste termijn van het debat eind september vooralsnog als voorstander verklaard van het schrappen van de sanctie op de praktijkbegeleiding. Want dat is momenteel de belangrijkste vraag: houden de Kamerleden voet bij stuk over het schrappen van de sanctie of hebben ze de afgelopen weken andere inzichten gekregen. Op dit moment zijn er overigens geen aanvullende stukken bekend.

18.30 uur 
Bij het huidige tijdschema (het is de politiek, dus of de planning wordt aangehouden is nooit zeker) weten we rond 17 uur wat zij hebben gezegd en wat ze aan moties en amendementen (wijzigingsvoorstellen) hebben ingediend. Daarna zal minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat haar zegje doen. Liggen er dan nog amendementen of moties op tafel (die kunnen net zo goed ook weer worden ingetrokken), dan wordt daar aansluitend over gestemd.
Ergens rond 18.00-18.30 uur uur weet de rijscholenbranche waar ze aan toe is in de toekomst, tenzij er onverwachte wendingen komen.

Met argusogen
Zeker is dat het debat op de publieke tribune met argusogen zal worden gevolgd. Bestuursleden van de vier brancheorganisaties (VRB, BOVAG, FAM en LBKR) zijn vrijwel zeker aanwezig, maar ook wordt het debat ter plekke gevolgd dor vertegenwoordigers van het CBR en IBKI en een groot aantal branchegenoten.
 
Hier vindt u meer informatie over het debat en kunt u ook een link vinden waarmee het debat live is te volgen.
 

Meer berichten