Logo rij-instructie.nl
Een cameraploeg maakt een item over het tragische ongeval.
Een cameraploeg maakt een item over het tragische ongeval.

Rijschoolhouders bereiden groots eerbetoon aan Henk Reinink voor

  actueel

Rijschoolhouders zijn bezig om Henk Reinink een groots eerbetoon te bezorgen bij diens uitvaart. De 66-jarige Reinink kwam gisteren om het leven bij een ongeval op een spoorweg in Bussum. Wanneer de uitvaart is, is nog niet bekend. Daar kunnen pas mededelingen over worden gedaan als het lichaam is vrijgegeven. Het CBR laat intussen weten dat het vooralsnog nog geen plannen heeft om een condoleanceregister te openen of op een andere manier Henk te herdenken bij het CBR. De nabestaanden kunnen echter, indien zij dat wensen, natuurlijk wel rekenen op alle hulp die nodig is bij de afwikkeling van het tragische ongeval, zo laat een woordvoerster weten. 

Het politieonderzoek naar het dodelijke ongeluk op het spoor aan de Herenweg kan nog wel enkele weken duren. ProRail heeft op voorhand verschillende media laten weten dat de beveiliging op de smalle overweg in het hartje van Bussum in elk geval werkte.

Leerlinge rent weg
Wellicht laten camerabeelden zien wat er fout is gegaan, want het ongeval is vastgelegd door camera's die ter plekke hangen. Op de beelden is volgens het AD te zien dat de lesauto op het spoor tot stilstand komt en dat de motor lijkt af te slaan. De spoorbomen komen vervolgens naar beneden. Na enkele seconde stapt de leerlinge die de auto bestuurt uit en ze rent weg. Vlak naast het spoor draait ze om, waar vlak voor haar ogen de trein komt aanstormen waarna een harde klap klap volgt van de intercity die de auto ramt. Voor Henk Reinink, die de auto niet kon verlaten, is het te laat. Het meisje wordt even later totaal in shock opgevangen. Deze beelden zijn ter beschikking gesteld aan de politie.
Het onderzoek naar het ongeluk begon meteen dinsdag. "We hebben naar sporen gekeken, de verkeersongevallenanalyse was er. Het onderzoek gaat nu verder en dan moet onder meer helder worden wat we verder moeten onderzoeken, wat er moet gebeuren en hoe lang dat gaat duren. Vandaag of de komende dagen hoef je nog geen resultaten te verwachten", laat een politiewoordvoerder aan Bussums Nieuws weten.

Niemand deed wat
Een man die vlak bij het spoor woont, vertelt tegen het AD wat er gebeurde. "Ik hoorde heel lang getoeter en voordat ik zag wat er aan de hand was, belde ik al 112", vertelt hij. Hij was vervolgens als een van de eersten bij de geramde auto. "Het meisje hebben we in een andere auto gezet en opgevangen. Het viel me op dat er al aardig wat mensen waren, maar niemand deed wat. Ik ben vervolgens zelf met een verpleegkundige naar de auto gelopen, maar ik zag het meteen: deze man was niet meer te redden.''
Bij de spoorwegovergang hebben verschillende mensen bloemen gelegd en cameraploegen rijden haast af en aan om verslag te doen van het tragische ongeval. 

Burgemeester
Het drama op het spoor aan de Herenstraat zorgt voor veel geschokte reacties. Op sociale media verschijnen steeds meer berichten van onder andere rijschoolhouders die de familie sterkte wensen met het grote verlies. Ook burgemeester van Bussum Han ter Heegde heeft gereageerd. Hij noemt het ongeluk 'afschuwelijk' en 'enorm tragisch'.  "Ik heb met de weduwe van de rijinstructeur gesproken en mijn diepe medeleven uitgesproken. Mijn gedachten gaan ook uit naar het meisje, die dit heeft moeten meemaken. Heel verschrikkelijk voor haar. Ik probeer contact met haar te leggen, maar dat is tot op heden nog niet gelukt", zo zegt de burgemeester. 

CBR
Ook bij het CBR is het bericht als een bom ingeslagen. Bij examinatoren met wie Henk heeft gewerkt, stond hij bekend als een kundig rijinstructeur en hij was zeer geliefd onder leerlingen en collega's. Het CBR is vandaag door verschillende media benaderd met de vraag of het iets organiseert voor Henk. Dat is vooralsnog niet het geval, laat een woordvoerster weten. Als er al iets gedaan wordt, dan zal dat pas na overleg met de familie gestalte krijgen.
Vandaag berichtte Rij-instructie dat rijschoolhoudster Patricia Nijman vandaag een gesprek zou hebben met de familie over onder andere de zakelijke afwikkeling.  

Meer berichten