Logo rij-instructie.nl
De plaats van het ongeval is afgezet.
De plaats van het ongeval is afgezet. (Foto: Bussums Nieuws)

Rijscholensector helpt spontaan familie verongelukte Henk Reinink

  actueel

De rijscholenbranche in en rond Amersfoort rouwt om het verlies van Henk Reinink, die gisteren door een noodlottig ongeval in Bussum tijdens een rijles overleed. Maar de rijscholensector toont gelijk ook haar sociale gezicht, want diverse rijschoolhouders uit Amersfoort en wijde omgeving hebben aangeboden te helpen waar nodig. Rijschoolhoudster Patricia Nijman uit Venhuizen, die Henk niet persoonlijk kende, heeft de taak op zich genomen om de zakelijke afwikkeling in goede banen te leiden. Vanmiddag heeft ze een gesprek met de familie.

Rijschoolhouder Henk Reinink belandde gisteren met zijn lesauto die werd bestuurd door een leerlinge op de spoorwegovergang in de Herenstraat in Bussum toen naar het schijnt (de politie doet hier nog onderzoek naar) de motor plotseling afsloeg. Een trein die met grote snelheid naderde, botste vervolgens in volle vaart op de lesauto. De leerlinge kon op tijd de auto verlaten, maar Henk Reinink overleed ter plekke als gevolg van de heftige aanrijding.
Henk was een ervaren rijinstructeur en zeer geliefd in Amersfoort en het Gooi. Voordat hij voor zichzelf begon, was hij rijinstructeur bij autorijschool Jan ter Beek in Bussum in Amersfoort, waar hij zich ontwikkelde tot een echte professional.

Medeleven
Op sociale media staan inmiddels tientallen berichten die getuigen van medeleven, waarbij ook meteen helder was dat veel rijschoolhouders aanboden om waar mogelijk hulp te bieden.

Hulp
Patricia Nijman (bekend van De slechtste chauffeur van Nederland) bood spontaan aan om hulp te bieden. Zij heeft vanmiddag een gesprek met de familie. "Ik heb via de mail contact opgenomen en via een goede vriend van de familie bleek dat rond de zakelijke afronding nog alles geregeld moet worden. Vanmiddag ga ik naar de familie en krijg ik inzage in zijn agenda. Aan de hand daarvan kunnen we zien welke examens en lessen er staan gepland en daar nemen we actie op."
Nijman weet zich inmiddels verzekerd van de hulp van een groot aantal collega's in het werkgebied van Henk.  

Meer berichten