Afbeelding
Foto: BOVAG

1.500 rijscholen leveren klungelwerk af

actueel

Rond de 1.500 rijscholen van het totale aantal van ongeveer 7.500 rijscholen leveren klungelwerf af. Dit is één van de oorzaken van de oplopende wachttijden. Als deze rijscholen niet een slagingspercentage zouden hebben van nog geen 30 procent maar een paar procent hoger, dan is het probleem met de wachttijden opgelost.

Dit stelt het CBR naar aanleiding van de problemen met de oplopende wachttijden. Natuurlijk is waar dat het aantal aangevraagde examens oploopt en ook is het een feit dat het CBR moeite heeft met nieuwe examinatoren te werven, maar de klagende branche treft ook blaam, meent het CBR. "Het is schrijnend dat circa 1.500 rijscholen kandidaten naar het auto-examen laten gaan die verre van klaar zijn voor het rijbewijs. 70 procent van hun kandidaten zakt. En dat terwijl een verhoging van het slagingspercentage met maar enkele procenten (gemiddeld is het nu 50 procent) een einde betekent aan de langere wachttijden.

Het CBR blijft daarom jongeren actief voorlichten over de keuze van een goede rijschool, via social media, de website cbr.rijbewijstips.nl en, binnenkort, een vernieuwde website met een rijschoolkiezer.

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21