Logo rij-instructie.nl

Lange wachttijden rond medische test worden niet alleen veroorzaakt door CBR

  actueel

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vindt dat het CBR vooralsnog geen blaam treft wanneer mensen die hun rijbewijs moeten inleveren maanden moeten wachten voordat ze na een medische keuring eventueel weer kunnen autorijden. Zowel het CBR, de politie en als eventuele medici in het herkeuringstraject zorgen er gezamenlijk voor dat het traject maanden in beslag kan nemen. Waar mogelijk wordt in overleg met de politie gekeken wel gekeken of de termijnen korter kunnen.  

In deze bewoordingen beantwoordde Van Nieuwenhuizen vragen in de Tweede Kamer van CDA-Kamerlid Maurits von Martels. Von Martrels vindt dat de CBRr-procedures rond de medische test minder tijd in beslag moeten nemen, maar de vraag is of dat haalbaar is omdat het CBR afhankelijk is van andere partijen. In 88 procent van de kwesties worden de afgesproken termijnen overigens gewoon gehaald. Ook Van Nieuwenhuizen zou graag zien dat dit 100 procent is, maar of dat haalbaar is moet blijken. Nog voor de zomer presenteert het ministerie de resultaten van de vijfjaarlijkse evaluatie van het CBR. Dan wordt gekeken of de organisatie alle afspraken waaraan het zich heeft te houden weet te halen.

Geen ouderendiscriminatie
De minister liet verder weten dat de politie geen oudere automobilisten discrimineert. Dit antwoordde ze op vragen van hetzelfde Kamerlid, die deze vragen stelde naar aanleiding van berichtgeving bij onder andere de de NOS waaruit zou blijken dat van 229 oudere automobilisten ten onrechte het rijbewijs is ingevorderd vanwege vermeende medische malheur.          

Meer berichten