Logo rij-instructie.nl

Idee verplichte theorie-cursus voor iedere bestuurder genomineerd voor Nationale Verkeersveiligheidsprijs

  actueel

Het idee om de verkeersveiligheid te bevorderen door elke bestuurder een verplichte theorie-cursus te laten volgen met een officieel examen bij het CBR is genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs. "Nadat deze personen zijn geslaagd wordt er middels het RDW een verklaring van nascholing vrijgegeven aan de betreffende gemeente waarmee personen hun rijbewijs kunnen verlengen."??

Dit idee is ingestuurd door Oscar Ebbeling van HER Opleidingen & Advies. De motivatie is als volgt: "Veel weggebruikers zijn niet meer op de hoogte van de huidige wetgeving en hierdoor ontstaan vaak onnodige ongevallen. Naast het verbeteren van de kennis kan het ontvangen geld gebruikt worden voor verbeteringen in de bestaande infra structuur. Middels deze constructie snijd het mes aan twee kanten." "Veel mensen geven aan niet op de hoogte te zijn van de verkeersregels dan wel borden. Door bij het verlengen van het rijbewijs juist in te gaan op de verkeersveiligheid en samenhangende kennis vergroten de verkeerveiligheid en verlagen de ongevallen (onnodige)."

Er zijn in totaal twaalf nominaties voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs. Iedereen kan tot 13 april op de website van NVVC stemmen op haar of zijn favoriet. De drie meest populaire bijdragen mogen op het NVVC een centrale pitch houden van 3 minuten. De uiteindelijke winnaar wordt een jaar lang ambassadeur voor verkeersveiligheid.
 

Reageer als eerste
Meer berichten