Afbeelding
Foto: Rij-instructie

Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht

Algemeen

Vanaf 1 mei 2024 hebben leerlingen een geldig theoriecertificaat nodig bij de reservering van een praktijkexamen. “Het is dus belangrijk dat je samen bij de start van de opleiding een goede planning maakt”, adviseert het CBR.

De nieuwe regeling geldt voor het praktijkexamen voor auto (B), het motorexamen voertuigbeheersing (AVB), het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) en brommerexamen (AM2) en de tussentijdse toetsen. Als je geen theoriecertificaat nodig hebt voor het afnemen van een praktijkexamen dan zal dit vanaf 1 mei 2024 ook niet verplicht zijn om te kunnen reserveren. Dat geldt bijvoorbeeld bij het AVB-examen als je al in het bezit bent van een geldig B-rijbewijs of bij een getrapt motorexamen.

Reserveringen die vóór 1 mei zijn gemaakt, blijven gewoon staan, ook in het geval de leerling nog geen geldig theoriecertificaat hebt.  vervangend document.

Afbeelding
Aantal strafpunten beginnende bestuurders ontwikkelt zich razendsnel negatief 16 uur geleden
Van dit soort afluistervesten bedienen examenfrauders zich onder andere.
Ministerie en CBR werken aan maatregelen om examenfraude aan te pakken 24 mei, 16:20
Afbeelding
Ministerie heeft volle aandacht voor beginnende bestuurder 24 mei, 15:47
Afbeelding
Vanaf 7 juli waarschuwt elke nieuwe auto de bestuurder wanneer die te snel rijdt 24 mei, 14:23 8
De LBKR protesteerde in juni 2017 bij de Tweede Kamer tegen de sanctie op de praktijkbegeleiding. Later werden aan de Tweede Kamer drieduizend handtekeningen aangeboden van verontruste rijinstructeurs.
LBKR viert vijfjarig bestaan van de vereniging 24 mei, 13:21 1
Afbeelding
Er zijn voor- en tegenstanders van 130 km/uur 22 mei, 16:46 8