Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Meerijden met TTT of examen tijdens stage vanaf 1 augustus weer verplicht

Algemeen

Het meerijden met een Tussentijdse Toets (TTT) of een rijexamen bij CBR is vanaf 1 augustus weer verplicht voor aankomende rijinstructeurs. Dit laat IBKI weten. 

Alle personen die hun stagepas, voor de categorie B, op of na 1 augustus 2020 ontvangen, moeten aan deze verplichting voldoen. Indien de stagepas is afgegeven vóór 01 augustus 2020 hoeft de aankomend rijinstructeur de Tussentijdse toets of een CBR praktijkexamen niet bij te wonen. Indien de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus daartoe aanleiding geven, kan bovenstaande mogelijk herzien worden.

Door de coronamaatregelen die het CBR de afgelopen maanden had getroffen, was het bijwonen van een TTT of een rijexamen bij het CBR door aspirant-rijinstructeurs niet mogelijk. In reactie hierop had IBKI besloten de verplichting tot het bijwonen van een Tussentijdse toets of een praktijkexamen op te schorten. Nu het CBR weer toestaat dat personen in opleiding een tussentijdse toets of rijexamen bijwonen, wordt deze verplichting weer van kracht.
Het bijwonen van een tussentijdse toets of rijexamen moet, als passief stage-uur op het stageportfolio worden vermeld. De gehele procedure is na te lezen op www.ibki.nl

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 13 minuten geleden
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 22 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16