Logo rij-instructie.nl
Foto: Hans Peijs

CBR krijgt 8,8 miljoen euro NOW-steun

Zonder de zogeheten NOW-regeling zouden tientallen rijscholen in ultra zwaar zijn gekomen. Dit valt af te leiden uit de lange lijst met bedrijven in Nederland die een NOW-regeling hebben ontvangen, het zogeheten Register NOW. De grootste organisatie in de rijscholenbranche die in aanmerking is gekomen voor een tegemoetkoming is, en dat is volstrekt verklaarbaar, het CBR. Het exameninstituut heeft ruim 8,8 miljoen euro gekregen als tegemoetkoming in de kosten voor de medewerkers. Er zijn niet heel veel organisaties die een tegemoetkoming hebben gekregen die in de miljoenen loopt.  

De NOW-regeling is bedoeld voor werkgevers die als gevolg van het coronavirus te kampen hebben gehad met een substantieel omzetverlies (ten minste 20 procent). Zij konden bij het UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten en hiervoor een voorschot ontvangen. Het gaat dus om bedrijven met personen in dienst.

Uit de lijst blijkt dat de complete NV Nederland kopje onder zou zijn gegaan zonder steun van de overheid en dat geldt ook voor de rijscholensector. We gaan hier verder geen namen noemen omdat a. de lijst te lang is om helemaal door te nemen en voor hetzelfde geld mis je er één en b. omdat de bedragen op zich niets zeggen, alleen dat ze in sommige gevallen hoog zijn.

Maar hier vindt u de lijst zodat u zelf kunt zoeken in het register dat 2048 pagina's omvat.

Meer berichten