Logo rij-instructie.nl
Foto: CBR

UPDATE: Connectie brandstichter met CBR nog niet helder

  actueel

De man die vanochtend is aangehouden wegens brandstichting in het examencentrum van het CBR in Rijswijk is een 38-jarige inwoner uit Den Haag. Hij werd vrij snel nadat de brand was ontdekt in de buurt van het CBR-centrum aangehouden. De politie onderzoekt de brandstichting en heeft nog geen verdere mededelingen gedaan, ook niet over een eventuele connectie van de man met het CBR.

De brand die vanochtend vroeg bij het CBR uitbrak, werd in eerste instantie ingeschat als een grote brand. Maar al snel bleek dat de brandweerkorpsen die waren toegesneld konden afschalen naar een middelgrote brand. Wel was er veel rookontwikkeling hetgeen ertoe heeft geleid dat het centrum de rest van de dag is gesloten.
De brand brak uit rond 7.45 vanochtend. In het pand waren toen circa dertig mensen aanwezig, zowel medewerkers van het CBR als rijschoolhouders en mensen die examen moesten doen. Iedereen kon door snel en kundig ingrijpen van de BHV-medewerkers van het CBR tijdig het pand verlaten. Er vielen geen gewonden.

Alle praktijkexamens die voor vandaag waren gepland, zijn vooralsnog afgelast. Het CBR heeft laten weten dat het nog op zoek ging naar alternatieve mogelijkheden, maar voor zover bekend is er niet één gepland examen alsnog doorgegaan.
Er is nog niet bekend hoe groot de schade aan het pand is. 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten