Logo rij-instructie.nl
Foto: CBR

CBR-centrum Rijswijk zeker tot 1 mei door brand niet beschikbaar voor examens

  actueel

De schade aan het CBR-examencentrum door de brand die vrijdag is gesticht, is aanzienlijk en in elk geval tot 1 mei kunnen hier geen examens worden afgenomen. Kandidaten kunnen terecht op de andere CBR-locaties en het CBR gaat ook 's avonds en op zaterdag theorie-examens afnemen.

De brand is afgelopen vrijdag gesticht door een 38-jarige Syriër uit frustratie voor het feit dat hij meerdere malen is gezakt voor zijn rijexamen. Ook het BNOR-examen is tot nu toe te hoog gegrepen voor hem. Eerder al zou hij examinatoren hebben bedreigd. Afgelopen vrijdag liep hij het examencentrum binnen met een brandbare stof die hij in brand stak. Volgens RTL Nieuws zouden twee examinatoren hem achterna zijn gerend waarna hij door de politie kon worden aangehouden. Voorlopig zit de man nog in voorarrest.

Verbouwd
Inmiddels zit het CBR met de ellende die veel groter is dan zich aanvankelijk liet aanzien. Het examencentrum, dat met gemiddeld 1.800 theorie- en 700 praktijkexamens per week één van de grootste in Nederland is, moet de komende maanden worden verbouwd en zeker tot 1 mei kunnen er geen examens worden afgenomen.
Het CBR benadert kandidaten en opleiders zo veel mogelijk rechtstreeks om hen te informeren over hun geplande examen. Ook is voor klanten een speciale webpagina (cbr.nl/brand) ingericht en zorgt het CBR voor een maximale bereikbaarheid van de klantenservice.

Praktijkexamens
Voor de praktijkexamens (inclusief de taxi-examens van CCV) heeft het CBR onderdak gevonden in Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86. Dit is dichtbij het examencentrum waardoor de praktijkkandidaten in een bekende omgeving kunnen afrijden. De rijtesten in het kader van Rijgeschiktheid vertrekken voorlopig vanaf de nevenvestiging van het CBR aan de Lange Kleiweg 60.
Als het nieuwe examenmoment de kandidaat niet uitkomt, dan kan zij of hij een dag na de nieuwe examendatum kosteloos een nieuw theorie-examen inplannen via Mijn CBR. Kandidaten die een examen na 20 januari hebben gereserveerd krijgen volgende week bericht dat zij zelf kosteloos een nieuw examenmoment kunnen inplannen op Mijn CBR.

Gezondheidsverklaringen
Klanten die een Gezondheidsverklaring hebben ingediend ondervinden geen extra hinder door de brand. Voor een papieren Gezondheidsverklaring of om de Gezondheidsverklaring rechtstreeks in te leveren, kunnen klanten terecht bij het CBR aan de Sir Winston Churchilllaan 297 in Rijswijk.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten