Logo rij-instructie.nl
Foto:

Gemiddelde wachttijd B-examen duikt onder twee weken

  actueel

Op basis van gegevens van het CBR is de conclusie gerechtvaardigd dat niet één rijschool meer problemen zou moeten hebben met de wachttijd voor het B-examen. De gemiddelde wachttijd voor het eerste examen bij het CBR ligt momenteel namelijk met 1,8 onder twee weken. Er zijn zelfs provincies waar op alle oproepplaatsen een wachttijd is van maximaal één week.

Dit valt te destilleren uit het overzicht van de gemiddelde wachttijd van het CBR. Het CBR heeft met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de afspraak dat het gemiddelde maximaal zeven weken mag zijn en daar zit de organisatie momenteel ruimschoots onder. Op 35 examencentra is de wachttijd momenteel één week en in de provincie Noord-Holland geldt dit voor alle zes centra. Barendrecht en Rijswijk zijn de enige twee oproepplaatsen waar de gemiddelde wachttijd vier weken is. De rest zit daar onder.

Herexamens
Bij de herexamens ligt de wachttijd op gemiddeld 1,6 weken,. In dit geval s de afspraak dat iedereen die herexamen doet binnen vijf weken terecht moet kunnen en ook dat wordt ruimschoots gehaald. Rijswijk, Leiden, Spijkenisse, Barendrecht en Goes zijn de vijf oproepplaatsen met een wachttijd van 3 weken gemiddeld. De rest ligt daaronder.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten