Logo rij-instructie.nl
Foto: BOVAG

'Rijscholen hebben belangrijke maatschappelijke taak bij verbeteren verkeersveiligheid'

  actueel

CDA-Kamerlid Wytske de Pater meent dat rijscholen een belangrijke maatschappelijke taak hebben in het verbeteren van de verkeersveiligheid. Ook wil zij zich inzetten voor 'regulering' in de branche. 

Dit heeft De Pater laten weten tijdens een bedrijfsbezoek aan DON opleidingen in Naaldwijk afgelopen vrijdag. In het kader van de Dag van de Ondernemer hadden BOVAG en MKB Nederland haar uitgenodigd voor een werkbezoek in het kader van verkeersveiligheid. Zij maakte onder andere kennis met technische innovaties als de 'mirror cam'. Don opleidingen heeft zichzelf ten doel gesteld om "de samenleving iedere dag bewuster te maken rondom bedrijfs- en verkeersveiligheid".

Het bezoek was voor De Pater ook een manier om zichzelf te informeren over de rijscholenbranche. Daarbij kwam ook het opnieuw te schrijven 'startdocument voor rijscholen' aan de orde, waaraan diverse belangenorganisaties zich op 7 november committeerden en dat bedoeld is om de professionaliteit in de branche te verhogen. De Pater ziet bij het invullen van het Strategische Plan Verkeersveiligheid 2030 (SPV) een belangrijke rol voor de rijscholen, bijvoorbeeld in het aanbieden van permanente verkeerseducatie. Ze wil zich in het debat daarover in december extra inzetten voor regulering in de branche. Wat ze daarmee bedoelt maakte ze verder niet bekend.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten