Afbeelding
Foto: CBR/Serge Ligtenberg

Alexander Pechtold nog vier jaar algemeen directeur CBR

Algemeen

Zoals te verwachten viel, is Alexander Pechtold in principe ook de komende vier jaar algemeen directeur van het CBR. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) heeft hem per 1 november 2023 herbenoemd voor een periode van maximaal vier jaar. Dit is meteen ook de maximale termijn dat iemand algemeen directeur van het CBR kan zijn.

Toen Alexander Pechtold vier jaar geleden vanuit de politieke wereld werd benoemd als algemeen directeur van het CBR, dachten niet veel mensen dat hij een blijvertje zou zijn. Maar hij zit er nu vier jaar en tot zijn volle tevredenheid. “Ik had vooraf niet gedacht dat deze wereld zo veelzijdig zou zijn. We hebben met het CBR enorme stappen gemaakt en we hebben een sterkere en meer zelfbewuste positie ingenomen op het gebied van de verkeersveiligheid. We zitten midden in de transitie van uitvoerder naar publieke dienstverlener, waarbij we de behoeftes en wensen van onze klanten veel meer als uitgangspunt nemen. Daar ben ik, samen met mijn collega’s, nog volop mee bezig”, aldus Pechtold.

“Naast het verbeteren van de dienstverlening op korte termijn en het wegwerken van de corona-achterstanden, is de uitdaging in de komende jaren om samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de branche en andere stakeholders handen en voeten te geven aan de adviezen van Emile Roemer met betrekking tot het verbeteren van de kwaliteit van de rijschoolbranche”, luidt het bericht van het CBR.

Afbeelding
Aantal strafpunten beginnende bestuurders ontwikkelt zich razendsnel negatief 13 uur geleden
Van dit soort afluistervesten bedienen examenfrauders zich onder andere.
Ministerie en CBR werken aan maatregelen om examenfraude aan te pakken 24 mei, 16:20
Afbeelding
Ministerie heeft volle aandacht voor beginnende bestuurder 24 mei, 15:47
Afbeelding
Vanaf 7 juli waarschuwt elke nieuwe auto de bestuurder wanneer die te snel rijdt 24 mei, 14:23 8
De LBKR protesteerde in juni 2017 bij de Tweede Kamer tegen de sanctie op de praktijkbegeleiding. Later werden aan de Tweede Kamer drieduizend handtekeningen aangeboden van verontruste rijinstructeurs.
LBKR viert vijfjarig bestaan van de vereniging 24 mei, 13:21 1
Afbeelding
Er zijn voor- en tegenstanders van 130 km/uur 22 mei, 16:46 8