Afbeelding
Foto: CBR/Serge Ligtenberg

Alexander Pechtold nog vier jaar algemeen directeur CBR

Algemeen

Zoals te verwachten viel, is Alexander Pechtold in principe ook de komende vier jaar algemeen directeur van het CBR. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) heeft hem per 1 november 2023 herbenoemd voor een periode van maximaal vier jaar. Dit is meteen ook de maximale termijn dat iemand algemeen directeur van het CBR kan zijn.

Toen Alexander Pechtold vier jaar geleden vanuit de politieke wereld werd benoemd als algemeen directeur van het CBR, dachten niet veel mensen dat hij een blijvertje zou zijn. Maar hij zit er nu vier jaar en tot zijn volle tevredenheid. “Ik had vooraf niet gedacht dat deze wereld zo veelzijdig zou zijn. We hebben met het CBR enorme stappen gemaakt en we hebben een sterkere en meer zelfbewuste positie ingenomen op het gebied van de verkeersveiligheid. We zitten midden in de transitie van uitvoerder naar publieke dienstverlener, waarbij we de behoeftes en wensen van onze klanten veel meer als uitgangspunt nemen. Daar ben ik, samen met mijn collega’s, nog volop mee bezig”, aldus Pechtold.

“Naast het verbeteren van de dienstverlening op korte termijn en het wegwerken van de corona-achterstanden, is de uitdaging in de komende jaren om samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de branche en andere stakeholders handen en voeten te geven aan de adviezen van Emile Roemer met betrekking tot het verbeteren van de kwaliteit van de rijschoolbranche”, luidt het bericht van het CBR.

Afbeelding
LBKR trekt ten strijde tegen rijschoolhouders die oplichten, intimideren of seksueel overschrijdend gedrag vertonen 10 uur geleden 2
Afbeelding
Alberto Stegeman bereikt dat veroordeelde rijinstructeur alsnog stopt met lesgeven 27 nov., 09:26 3
Afbeelding
Alkmaarse rijinstructeur vrijgesproken van ontucht met leerlingen 24 nov., 13:23
Afbeelding
CBR kijkt naar andere indeling examenlocaties 22 nov., 15:44 2
Afbeelding
Alberto Stegeman trekt weer ten strijde tegen instructeurs die ontucht met leerling plegen 22 nov., 13:42
Afbeelding
3,7 procent beginnende bestuurders rijdt onder invloed van alcohol 21 nov., 16:03