Alexander Pechtold spreekt de rijschoolhouders toe.
Alexander Pechtold spreekt de rijschoolhouders toe.

Massaal protest rijschoolhouders; Pechtold steekt hart onder de riem

Algemeen

Ruim tweehonderd rijschoolhouders verzamelden zich dinsdagmiddag in Rijswijk voor een grote rijdende protestdemonstratie. In Rijswijk werden ze toegesproken door Alexander Pechtold, algemeen directeur van het CBR, die hen onder andere vertelde dat het in ieders belang is dat de rijschoolbranche weer aan de slag gaat. Maar wel verantwoord, want gezondheid staat altijd voorop. Nadat Pechtold de rijschoolhouders had toegesproken, volgde er een rit naar Den Haag. Vandaag neemt de regering een besluit of de rijscholen volgende week weer aan de slag kunnen. Voor vandaag is het duimen, schietgebedjes plegen en afwachten wat Rutte vanavond te melden heeft.

De rijschoolsector heeft zich met het protest van haar beste kant getoond. Er viel geen onvertogen woord en de protestdemonstratie liep keurig en ordentelijk: dit waren ondernemers die voor zichzelf opkomen, en daar is niets mis mee.

Cruciaal
De demonstratie begon in Rijswijk, bij het CBR. Alexander Pechtold sprak de demonstranten hier toe. Hij herhaalde wat hij vandaag eerder in De Telegraaf ook had gezegd: dat veel rijschoolhouders het water tot de lippen staat, dat de branche snakt om weer te beginnen en er klaar voor is om dit gezond weer op te pakken en ook dat de rijscholenbranche cruciaal is voor de mobiliteit en verkeersveiligheid in Nederland.

Slagingspercentage 
Tevens nam hij de gelegenheid te baat om de rijschoolhouders erop te wijzen dat het echt belangrijk is dat het slagingspercentage omhoog gaat om daarmee de wachtlijsten sneller weg te werken. “Ik vraag jullie om kandidaten niet te vroeg op examen te laten gaan”, aldus Pechtold, die de aanwezigen ook vroeg om zich eindelijk eens sterk te verenigen.

Samen Sterk
Ook Ruud Rutten nam namens de Alliantie Samen Sterk alsook namens brancheorganisatie FAM kort het woord. Hij prees met name het CBR om de inspanningen die de organisatie de afgelopen dagen h=zich g=heft getroost om de rijschoolbranche waar aan de gang te helpen. Namens de LBKR waren voorzitter Jos Post en secretartis Gerda van Voorst ok aanwezig.

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 22 uur geleden 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21