Logo rij-instructie.nl
CBR
CBR (Foto: Hans Peijs)

CBR stopt voorlopig met publicatie reserveringstermijnen

Het CBR is voorlopig gestopt met het publiceren van de wachttijden van praktijkexamens voor het B-rijbewijs omdat momenteel hierover geen reëel beeld kan worden gegeven. Feit is dat de wachttijden steeds verder oplopen en het zeker, zo blijkt uit eerdere berichtgeving, een jaar duurt voordat de marges die zijn afgesproken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weer worden gehaald. Het CBR verwacht binnen enkele weken weer een reëel beeld te hebben.

Het was lange tijd een zekerheidje: je googelde op 'reserveringstermijn', 'examens' en 'CBR' en je kreeg een soort digitale gids voorgeschoteld met de wachttijd per examenlocatie. Groen is binnen de prestatieafspraken die gemaakt zijn met het ministerie en rood geeft aan dat de termijn wordt overschreden. De afspraak is dat een examen binnen zeven weken en een herexamen binnen vijf weken kan worden afgenomen, maar die termijnen worden momenteel overschreden.

Vorige week constateerde Rij-instructie dat de berichtgeving hierover niet actueel was (de laatste update was van 15 maart, voor corona) en sinds kort is de informatie niet meer beschikbaar. De reden is, zo laat het CBR weten, dat er veel ruis op de lijn is omdat 'nog niet alle uitgestelde capaciteit is gevuld door de rijscholen. We zijn op dit moment nog aan het finetunen. Ook staan de roosters voor de periode na 24 juli pas sinds een week “open”. Er wordt volop gereserveerd maar dat geeft nog geen reëel beeld van de reserveringstermijnen. We verwachten dat we dat binnen enkele weken wel kunnen geven:, aldus het CBR.
Ook de reserveringstermijn voor de eerste- en herexamens voor het bromfiets- en motorexamen zijn momenteel niet aan te geven.

Meer berichten