Logo rij-instructie.nl
Foto: Hans Peijs

Noodfonds is geopend

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Dit noodfonds is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen, maar dit geldt vooralsnog alleen voor ondernemers die hun bedrijf op een ander adres hebben dan hun privé adres. De brancheorganisaties hebben hier ernstig bezwaar tegen gemaakt.

Sectoren die nu in aanmerking komen zijn eet- en drinkgelegenheden, bioscopen, haar- en schoonheidsverzorging (onder andere kappers, pedicures, visagisten), reisbemiddeling en reisorganisaties, rijschoolhouders, sauna’s, solaria, zwembaden, fitnesscentra, sportclubs en sportevenementen en bepaalde private culturele instellingen zoals musea, circus, theaters, schouwburgen en muziekscholen.

Rijscholen
Rijscholen horen hier ook bij, maar staan er niet bij. De brancheorganisaties BOVAG, FAM, VRB en LBKR hebben de regering hier op aangesproken en vinden dat ook rijschoolhouders rechtstreeks gedupeerd zijn. Immers, ook zij moesten stoppen met lesgeven. De vaste kosten van veel rijschoolhouders zitten inderdaad niet in bijvoorbeeld gebouwen, maar zitten in de lesauto's en ook dar zitten vaste kosten aan verbonden.

Hier kunt u de petitie ondertekenen voor steun aan alle rijscholen.

Meer berichten