Foto: CBR
Foto: CBR Foto: Hans Peijs

Examens nu uitgesteld tot tenminste 6 april

Algemeen

Het CBR heeft opgeschaald en annuleert nu tot en met tenminste 6 april alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de registratie van nascholingscursussen (onder andere code 95). Hiermee sluit het CBR aan bij de rijksbrede termijn.

Kandidaten en hun rijscholen die tot en met 6 april een examen of toets hebben geboekt worden hierover vandaag door het CBR geïnformeerd. Alle examens kunnen zodra dat weer kan kosteloos worden ingehaald. Om een run op examens na 6 april te voorkomen, is het reserveren van examens en rijtesten voorlopig niet mogelijk.

Medische beoordeling gaat door
De afgelasting geldt niet voor iedereen. Stafmedewerkers, medewerkers in kantoorfuncties en medewerkers van de afdeling Rijgeschiktheid werken zoveel mogelijk vanuit huis of verspreid over de kantoren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten blijven helpen met hun medische beoordeling voor het rijbewijs en beperken/minimaliseren we de risico’s.

Geldigheid theoriecertificaat
Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen, dan mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat afnemen.

Geldigheid certificaten en uitslagen professionals
Door het afgelasten van alle theorie- en praktijkexamens en nascholingscursussen voor de code 95, verloopt mogelijk de geldigheid van certificaten, passen of uitslagen van (toekomstige) beroepschauffeurs of andere professionals. Bijvoorbeeld omdat examenuitslagen kunnen verlopen of omdat chauffeurs niet voor de einddatum cursussen of verlengingsexamens kunnen doen. Het CBR heeft de problemen die hierdoor kunnen ontstaan in beeld. Mogelijke oplossingen worden op dit moment onderzocht. Zodra deze duidelijk zijn, zullen wij dit direct bekend maken.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1