Logo rij-instructie.nl

BREAKING: Uniek branchebreed overleg is basis kwaliteitsinjectie rijscholenbranche

  actueel

Gisteren zijn in Den Haag door alle organisaties en partijen die er toe doen in de rijschoolsector unieke bruggen geslagen en is 'over eigen schaduwen heengestapt' met als doel om gezamenlijk de rijscholenbranche van een broodnodige kwaliteitsinjectie te voorzien. Alle organisaties die aanwezig waren bij een bijeenkomst waarvoor Ruud Rutten op persoonlijke titel het initiatief heeft genomen,  hebben besloten om samen te werken aan een zogenoemd Startdocument+ dat naar verwachting in het tweede kwartaal volgend jaar aan minister Van Nieuwenhuizen wordt aangeboden.

Het is zonder meer een uniek initiatief dat Rutten, voorzitter van de FAM, heeft genomen. Het zint hem totaal niet dat alle partijen in de branche die in principe hetzelfde doel voor ogen hebben (een kwalitatief betere branche) langs elkaar heen werken en elkaar vliegen afvangen. Dat doet de zaak geen goed, is zijn idee. Vandaar zijn wens: met alle zogeheten stakeholders rond de tafel om samen verder te werken aan een gezonde branche.

Minister Van Nieuwenhuizen
Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven. Verreweg de belangrijkste aanwezige bij het overleg was minister Van Nieuwenhuizen, maar ook het CBR, IBKI, de vier brancheorganisaties, uitgevers van leermiddelen, opleiders en zelfs het Centrum voor Certificatie dat achter het Rijleskeurmerk zit, waren van de partij. Daarmee is het een unieke bijeenkomst in de sector van de verkeersveiligheid, temeer daar niemand vooraf ook maar een idee had wat de uitkomst zou zijn van het overleg. Iedereen ging er met een 'carte blanche' in. 

Samen sterker
Maar de uitkomst is er naar: de neuzen staan nu in dezelfde richting. "We zijn ervan overtuigd dat we samen sterker een visie kunnen uitdragen, hetgeen een absolute doorbraak te noemen is", luidt niet voor niets het statement na afloop van de urenlange bijeenkomst.
Zodra alles definitieve vormen aanneemt, wordt er geëvalueerd in het tweede kwartaal van 2020. Dan krijgt Van Nieuwenhuizen ook een zogeheten Startdocument+ waarin zij  maatregelen krijgt aangereikt hoe de branche gezond de toekomst in kan.
 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten