Afbeelding

Verkeershufters vanaf 1 januari harder aangepakt

actueel

Verkeershufters die ernstige verkeersdelicten plegen kunnen zwaarder worden gestraft. Dit is het gevolg van het feit dat de Eerste kamer deze wet heeft aangenomen. Deze treedt op 1 januari 2020 in werking.

Het is menigeen en ook politici al jaren een doorn in het oog dat mensen die ernstige verkeersdelicten plegen daar vaak 'mee weg komen.' Minister van justitie Ferd Grapperhaus heeft er echter voor gezorgd dat dit onderwerp op de agenda kwam, want hij vindt deze automobilisten zeer gevaarlijk, ook als zij geen ongeluk veroorzaken.
Vanaf 1 januari worden vel straffen zwaarder. De maximale straf voor gevaarlijk rijden gaat bijvoorbeeld van 2 naar 6 maanden, ongeacht letsel of schade. Verder komt er een maximale gevangenisstraf van twee jaar voor zeer gevaarlijk rijgedrag, waarbij automobilisten opzettelijk verkeersregels ernstig overtreden, zonder de veiligheid van anderen in acht te nemen. Het moet wel gaan om een mix van overtredingen. Ook het begrip roekeloos rijden is nader omschreven en de maximale straffen voor rijden onder invloed, doorrijden na een ongeval en rijden zonder geldig rijbewijs worden verhoogd van drie naar twaalf maanden.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1