Logo rij-instructie.nl
Foto:

41,21 euro is bodemprijs voor een uur rijles

  actueel

41,21 euro is de absolute bodemprijs voor een economisch gezonde lesprijs. Dit becijfert Henk Kwant RBc, directeur-eigenaar van TAFKA Administratie en Advies voor Rijscholen in Zeist, in de december-editie van Rij-instructie die zaterdag bij de abonnees op de mat valt.

TAFKA Administratie en Advies voor rijscholen heeft voor de berekening op basis van externe bronnen en eigen gegevens een uurtarief voor een praktijkles voor 2019 samengesteld waaraan iedere rijschoolhouder zijn of haar bedrijfsvoering kan afmeten. De volgende vragen kunt u zich daarbij stellen: Hanteer ik het juiste tarief? Zijn mijn kosten in lijn met de berekeningen? Waar wijk ik af? Hoeveel houd ik er zelf aan over? Is dat toereikend? Rijd ik nog in de juiste auto?
In de berekening zijn alle belangrijke variabelen inclusief nadere toelichting meegenomen.
De kostenprijsberekening wordt traditiegetrouw in de latste editie van ene jaar gepubliceerd en is voor veel rijschoolhouders een ideale ' benchmark.' De publicatie valt toevallig ook op de mat op het moment dat BOVAG Rijscholen aandacht vraagt voor de te lage lesprijzen.

Voor vragen, opmerkingen en suggesties kunt u Henk Kwant bereiken op 030-699 4400. 

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten