Afbeelding

Grote opleiders vechten aanbestedingswijze Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) aan

actueel

Een groot aantal grote opleiders heeft een speciale stichting opgericht die de wijze van toekenning van opdrachten door het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) gaat aanvechten. Deze week komt deze stichting naar buiten met een verklaring over het waarom.

Onder grote opleiders is het al jaren een doorn in het oog dat het STL slechts in zee gaat met een beperkt aantal opleiders voor de chauffeursopleidingen van zogeheten BBL-leerlingen (Beroeps begeleidende leerweg). Een paar maanden voordat de contracten aflopen, schrijft het STL een nieuwe aanbesteding uit en uiteindelijk krijgen alleen rond 25 opleiders die de scherpste prijs neerleggen de opdracht.

Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek
De opleiders vinden echter dat iedere opleider die beschikt over het certificaat 'Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek' en daarmee in principe voldoet aan de eisen van het STL automatisch deze opleidingen moet kunnen verzorgen. De opleiders vinden onder meer dat de opleiders die de klus krijgen bij eventuele vervolgopleidingen een voordeel hebben bij de transporteurs bij wie de BBL'ers werken en dat is in strijd met de mededingingsregels.

Autoriteit Financiële Markten
De opleiders gaan daarom deze werkwijze aanvechten bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij hebben daarvoor een advocaat in de armen genomen en een stichting opgericht waaraan iedereen een financieel steentje bijdraagt. Nog deze week komt de nieuwe stichting naar buiten en om die reden wil momenteel niemand een toelichting geven.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 5 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1