Logo rij-instructie.nl

Nieuwe website CBR maakt snel duidelijk welke rijschool slecht presteert

  actueel

De nieuwe website van het CBR die woensdag is gelanceerd is meteen ook de openbare 'schandpaal' waarop menigeen in de branche zat te wachten. Door de juiste zoektermen in te tikken bij 'Vind een goede rijschool', kom je er namelijk eenvoudig achter welke rijscholen, met naam en toenaam genoemd, bij een bepaald aantal examens een laag slagingspercentage heeft.
Zo heeft rijschool Peace uit Rotterdam volgens de gegevens van het CBR een slagingspercentage van 0 procent bij 13 examens. En Mona Lisa rijschool in Den Haag doet het met een slagingspercentage van 4 procent op 24 examens niet veel beter. En in Amsterdam haalt Rijbewijs.nu bij honderd examens een slagingspercentage van 20 procent.

Dit zijn zomaar drie voorbeelden van rijscholen die volgens het CBR buitengewoon slecht presteren. Deze gegevens waren voor afgelopen woensdag trouwens ook vindbaar, maar daarvoor moest je naar rijschoolgegevens.nl, dat ook een website was van het CBR. Rijschoolgegevens.nl is nu als website offline. Wie nu rijschoolgegevens.nl intikt, komt terecht bij 'Vind een goede rijschool' als onderdeel van de nieuwe website van het CBR. De slechtst presterende rijscholen in een bepaald gebied vind je wanneer je je woonplaats, de rijbewijs categorie en het slagingspercentages oplopend selecteert. Kies je voor aflopend, dan krijg je direct de best presterende rijscholen.

Aantal examens
Een ander voordeel van de inrichting van de nieuwe website is dat je ook in één oogopslag ziet welke rijschool veel en welke weinig examens afneemt. De consument kan zodoende een relatie leggen tussen het aantal examens en de professionaliteit van een rijschool.
 

Meer berichten