Logo rij-instructie.nl

Nieuwe subsidieregeling TLN om nieuwe chauffeurs te werven

  actueel

In de strijd tegen het nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs heeft werkgeversorganisatie TLN een subsidieregeling voor ondernemers in het leven geroepen. Voor doorstromers wordt 65 procent van de kosten van het lesgeld vergoed en voor zij-instromers 50 procent. Het doel is om 1500 nieuwe chauffeurs op te leiden.

De subsidie is gericht op vergroting van de groep zogeheten doorstromers en zij-instromers, maar ook voor het opleiden van mensen van buiten geldt de subsidieregeling.

Baangarantie
Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten kandidaten voor een chauffeursopleiding een test voor de opleiding met positief gevolg afleggen. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de werving en selectie. Voor doorstromers geldt dat de werkgever verplicht is ze een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. Zij-instromers hebben aan het eind van de opleiding een baangarantie van minimaal één jaar en 32 uur per week.

Campagne
Binnenkort start een publiekscampagne om de subsidieplannen onder de aandacht te brengen van zowel werkgevers als werknemers, ondersteund door de website www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Werkgevers worden aangemoedigd kandidaten voor de opleidingen aan te melden.

Meer berichten