Afbeelding

Broers lopen tegen de lamp bij wisseltructijdens examen

actueel

Twee broers uit Almere kregen een boete van in totaal duizend euro voor een wisseltruc tijdens het examen. De oplettende examinator had het door en meldde dit bij de politie.

De 22-jarige broers, die sprekend op elkaar lijken, pasten hun wisseltruc toe tijdens het examen. Volgens hun instructeur was de ene wel klaar voor het examen en de ander niet. Tijdens het examen twijfelde de rijinstructeur aan de identiteit van de man achter het stuur omdat die te goed reed. De instructeur meldde na afloop zijn vermoedens bij de politie en onderzoek wees uit dat de telefoon van de verdachte tijdens het examen in de buurt was van de examenlocatie in Emmeloord, terwijl hij vertelde dat hij in Hilversum was. In chatberichten tussen de broers werd bovendien uitgebreid gesproken over het plan. Daarnaast bleek na vergelijking de handtekening ook niet te kloppen.
De 22-jarige Almeerder wordt ervan beschuldigd dat hij met zijn actie de veiligheid van vele weggebruikers in gevaar heeft gebracht. Zijn broer kon zo immers beschikken over een rijbewijs terwijl hij nog niet de rijvaardigheid had om examen te doen.
(Bron: AD)

Afbeelding
Minister: 'Auto verdient weer prominente plek in Nederland' 6 uur geleden
Afbeelding
Minister wil alcoholslot terug 21 mrt., 15:26
Afbeelding
De slimme snelheidsmeter rukt op 20 mrt., 14:50
Afbeelding
Tweede examencentrum Rijswijk is nog hele jaar 2023 nodig 16 mrt., 11:23
Afbeelding
'Is er te veel politiek binnengehaald bij CBR?' 15 mrt., 16:01
Afbeelding
Is er te veel politiek binnengehaald bij het CBR? 14 mrt., 14:56 9