Afbeelding
Foto: Hans Peijs

CBR test of theorie-kandidaat B de materie beheerst

Algemeen

Nieuw, maar nog wel in de testfase, bij het theorie-examen categorie B: de zogenoemde multiple respons vraag. Het is een examenvraag waarbij meerdere antwoorden goed kunnen zijn. Hiermee probeert het CBR een vinger te krijgen achter kandidaten die de examenstof echt beheersen en zij die dat niet doen, maar zich bijvoorbeeld verdienen van aangeleerde foefjes.

Vanaf 15 mei kunnen kandidaten voor het autotheorie-examen deze nieuwe vragenvorm tegenkomen, maar deze telt niet mee voor het eindresultaat. Een voordeel van de nieuwe vraagvorm is dat er meerdere aspecten van een examenonderwerp kunnen worden bevraagd. “We verwachten dat we met deze vragen beter onderscheid kunnen maken tussen kandidaten die de examenstof goed beheersen en kandidaten die de examenstof nog niet goed beheersen”, aldus het CBR.

De multiple respons vraag zal een aantal weken meedraaien in het examen. Op basis van de resultaten wordt beoordeeld of de multiple respons vraag standaard in het examen wordt ingevoerd.
Het CBR maakt al langer gebruik van testvragen in de theorie-examens voor auto, motor en bromfiets. Kandidaten krijgen altijd twee extra vragen die niet meetellen voor het eindresultaat.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 8 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1