BOVAG Rijscholen heeft ook het event Try the Bike waarmee bezoekers van de MOTORbeurs worden getriggerd motorrijlessen te nemen.
BOVAG Rijscholen heeft ook het event Try the Bike waarmee bezoekers van de MOTORbeurs worden getriggerd motorrijlessen te nemen. Foto: Hans Peijs

Opfriscursus motorrijden

Algemeen

Speciaal voor incidentele motorrijders en voor mensen die hun motorrijbewijs al geruime tijd niet hebben gebruikt, heeft BOVAG een opfriscursus: BOVAG Back on the bike. BOVAG-rijscholen kunnen deze cursus aanbieden. Op bovag.nl kunnen consumenten zien welke rijscholen BOVAG Back on the bike aanbieden. 

BOVAG heeft onderzoek gedaan onder motorrijders. Daaruit blijkt dat bijna een derde (31%) van alle ondervraagden ‘zeer’ geïnteresseerd is in zo’n cursus en nog eens een derde (35%) ‘misschien’ interesse heeft. “Een mooie kans voor rijscholen dus en BOVAG helpt u die met BOVAG Back on the Bike te verzilveren”, aldus BOVAG.  

Aanpak opfriscursus

BOVAG Back on the bike besteedt aandacht aan de praktijk en de theorie van het motorrijden, inclusief het inschatten van risico’s en de plaats op de weg. Ter voorbereiding op het motorrijden oefent de cursist de belangrijkste manoeuvres en bijzondere verrichtingen, zoals het sturen van de motor op lage snelheid, bochten, remmen en uitwijken naar links en rechts. Ook maakt de cursist samen met de BOVAG-rijinstructeur weer een rit op de openbare weg.  

Afbeelding
Minister: 'Auto verdient weer prominente plek in Nederland' 5 uur geleden
Afbeelding
Minister wil alcoholslot terug 21 mrt., 15:26
Afbeelding
De slimme snelheidsmeter rukt op 20 mrt., 14:50
Afbeelding
Tweede examencentrum Rijswijk is nog hele jaar 2023 nodig 16 mrt., 11:23
Afbeelding
'Is er te veel politiek binnengehaald bij CBR?' 15 mrt., 16:01
Afbeelding
Is er te veel politiek binnengehaald bij het CBR? 14 mrt., 14:56 9