Afbeelding

Gratis live theorielessen auto via iTheorie.nl

Algemeen

Cursisten kunnen sinds kort op iTheorie.nl terecht voor gratis theorielessen voor de auto. De lessen worden gegeven door een theoriedocent via een livestream. In de theorielessen wordt de complete theoriestof behandeld en kunnen cursisten ook vragen aan de theoriedocent stellen. Dit wordt de komende tijd uitgebreid naar meer theorie-opleidingen. 

“We hebben gemerkt dat veel cursisten het fijn vinden om hulp te krijgen van een theoriedocent. Bijvoorbeeld om structuur aan te brengen in de opleiding, maar ook om vragen te kunnen stellen”, vertelt Peter Somers van LENS Media. “iTheorie.nl is in het verleden al opgezet als theorie-opleiding waarbij cursisten door het systeem aangestuurd werden in hun studie. Zo kon er bijvoorbeeld nog geen theorie-examen geoefend worden voordat er geleerd was. Dat principe hebben we nu verder doorgevoerd en we hebben live theorielessen aan de opleiding toegevoegd.” 

Acht online theorielessen

Er zijn acht online theorielessen, van elk ongeveer een uur. Deze zijn via iTheorie.nl te reserveren en te volgen op een laptop, tablet of mobiel. Deze lessen zijn er niet alleen voor nieuwe cursisten, maar ook voor reeds gestarte cursisten. Daarnaast volgen ze via de website een interactief lesprogramma dat bestaat uit video’s, leespagina’s, deel- en eindtoetsen en maar liefst 50 proefexamens. En voor wie dan nog niet slaagt, is er ook nog een gratis herhalingscursus beschikbaar. Peter Somers: “Herhaling van lesstof waar de leerling slechter op scoort is het uitgangspunt geweest in de nieuwe opzet. Er is voor een combinatie van leervormen gekozen, het zogenaamde blended-learning. In elke leervorm komt dezelfde theoriestof weer aan de orde, zodat deze uiteindelijk beter wordt onthouden.” 

Afbeelding
'Uitzonderingssituatie besturen zware elektrische bestelauto moet blijven' 12 uur geleden
Afbeelding
Ondermijnende criminaliteit nieuw thema binnen nascholing Criminaliteitspreventie 13 uur geleden
Afbeelding
Noodstop op de motor? Direct ontkoppelen 14 uur geleden
Afbeelding
'Geen sanctie, dat is maatschappelijk ongewenst' 27 sep., 16:13 1
Afbeelding
Kennis verkeersregels laat ernstig te wensen over 26 sep., 16:48 7
Afbeelding
CBR-campagne sorteert effect en is daarom genomineerd voor marketingprijs 26 sep., 15:45