Afbeelding

Gratis live theorielessen auto via iTheorie.nl

Algemeen

Cursisten kunnen sinds kort op iTheorie.nl terecht voor gratis theorielessen voor de auto. De lessen worden gegeven door een theoriedocent via een livestream. In de theorielessen wordt de complete theoriestof behandeld en kunnen cursisten ook vragen aan de theoriedocent stellen. Dit wordt de komende tijd uitgebreid naar meer theorie-opleidingen. 

“We hebben gemerkt dat veel cursisten het fijn vinden om hulp te krijgen van een theoriedocent. Bijvoorbeeld om structuur aan te brengen in de opleiding, maar ook om vragen te kunnen stellen”, vertelt Peter Somers van LENS Media. “iTheorie.nl is in het verleden al opgezet als theorie-opleiding waarbij cursisten door het systeem aangestuurd werden in hun studie. Zo kon er bijvoorbeeld nog geen theorie-examen geoefend worden voordat er geleerd was. Dat principe hebben we nu verder doorgevoerd en we hebben live theorielessen aan de opleiding toegevoegd.” 

Acht online theorielessen

Er zijn acht online theorielessen, van elk ongeveer een uur. Deze zijn via iTheorie.nl te reserveren en te volgen op een laptop, tablet of mobiel. Deze lessen zijn er niet alleen voor nieuwe cursisten, maar ook voor reeds gestarte cursisten. Daarnaast volgen ze via de website een interactief lesprogramma dat bestaat uit video’s, leespagina’s, deel- en eindtoetsen en maar liefst 50 proefexamens. En voor wie dan nog niet slaagt, is er ook nog een gratis herhalingscursus beschikbaar. Peter Somers: “Herhaling van lesstof waar de leerling slechter op scoort is het uitgangspunt geweest in de nieuwe opzet. Er is voor een combinatie van leervormen gekozen, het zogenaamde blended-learning. In elke leervorm komt dezelfde theoriestof weer aan de orde, zodat deze uiteindelijk beter wordt onthouden.” 

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 9 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1