Afbeelding
Foto: Pixabay

Keuringsbedrijven slaan alarm

Algemeen

Het CBR wil dat 75-plussers en zieken die hun rijbewijs willen verlengen weer persoonlijk een arts bezoeken. Sinds corona mocht de keuring vaak digitaal. Keuringsbedrijven verwachten lange wachttijden. 

Daarvoor waarschuwen ze vandaag in het AD. Sinds april 2020 was keuring via een videoverbinding mogelijk. Het CBR wil vanaf volgende maand dat iedereen weer persoonlijk een keuringsarts bezoekt. “Nu alle maatregelen rondom Covid-19 zijn komen te vervallen, is keuren op afstand niet meer nodig”, zegt het CBR.

Keuringsbedrijven waar het AD mee sprak, zijn het daar niet mee eens. Eén van hen, Medisch KeuringsInstituut Nederland (MKIN), heeft een brief gestuurd naar minister Harbers van Infrastructuur & Waterstaat. MKIN vreest voor oplopende wachttijden bij het CBR en wijst op het stijgende aantal coronabesmettingen.
“Keuren op afstand is een veel veiliger alternatief. De meeste betrokkenen zijn ouder dan 65 jaar, het betreft een kwetsbare groep. Zij lopen meer risico op besmetting als ze naar de keuring toe moeten reizen”, zegt Medisch KeuringsInstituut Nederland.

CBR niet bang

Het CBR zegt tegen het AD niet bang te zijn voor lange wachttijden en daar ook geen aanwijzingen voor te hebben. Keuren op afstand kan misschien in de toekomst terugkeren, maar daar zijn op dit moment geen plannen voor.

Bron: RTL Nieuws

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 21 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1