Afbeelding

SWOV pakt onderzoek naar rijden met Alzheimer weer op

Algemeen

De uitvoering van het project ‘Blijven autorijden met de ziekte van Alzheimer?’ dat de SWOV uitvoert wordt weer opgestart na een tijdelijke stop vanwege de coronamaatregelen. De verwachting is dat medio augustus 2021 het onderzoek op een veilige manier en binnen de geldende maatregelen weer voortgezet kan worden. 

SWOV heeft, op basis van eerder onderzoek, een methode ontwikkeld om de rijgeschiktheid van ouderen met beginnende ziekte van Alzheimer te beoordelen. Maar zegt deze beoordeling ook iets over de rijgeschiktheid in de dagelijkse praktijk? En kan er op een goede manier voorspeld worden hoe lang iemand met beginnende ziekte van Alzheimer rijgeschikt blijft? Het vervolgonderzoek moet antwoord geven op deze vragen.

SWOV zoekt daarom deelnemers aan het vervolgonderzoek. Deelnemers worden 18 maanden gevolgd. In deze periode doen zij verschillende tests bij SWOV, wordt hun rijgedrag geregistreerd en doen ze bij het CBR drie keer een rijtest in de eigen auto. Deelnemers krijgen op grond van het onderzoek onder andere een vrijblijvend persoonlijk advies over hun rijgeschiktheid waarbij niemand zijn rijbewijs kan kwijtraken.

Afbeelding
Tegen verkeershufters is geen kruid gewassen 4 uur geleden
Theo Vuyk
Blijf lekker doorwerken zolang het kan 6 mei, 15:15 3
Afbeelding
Tussentijdse toets: ANWB-rijscholen zijn grootgebruiker 3 mei, 13:21
Afbeelding
Helft cannabisgebruikers kruipt binnen 8 uur na blowen achter het stuur 1 mei, 15:22
Afbeelding
Naarmate kinderen ouder worden, neemt de invloed van opvoeders op verkeersgedrag af 1 mei, 13:59
Burgemeester Frank Dales van Velsen flankeert een trotse Ronald de Vries.
WRM-docent Ronald de Vries is Lid in de Orde van Oranje-Nassau 29 apr, 14:11 3