Afbeelding

Ministerie bevestigt: maximaal één persoon tijdens de rijles

Algemeen

Rijlessen mogen uitsluitend plaatsvinden met een instructeur en maximaal één leerling, voor welke categorie dan ook. Rijlessen voor het AM- en A-rijbewijs zijn daarop geen uitzondering en ook meerijden tijdens het examen of iemand ergens afzetten is geen optie. Dit wordt ook op rijksoverheid.nl gecommuniceerd.

Dit heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vandaag laten weten aan brancheorganisatie VRB. Bij het opstarten van de rijlessen voor het motor- en bromfietsrijbewijs was er ruis op de lijn in die zin dat er de gedachte was dat bij de buitenlessen aan meer dan één persoon tegelijk les gegeven zou mogen worden en ook was bij de nieuwe opstart morgen weer onduidelijkheid of er nu wel of niet meer dan twee mensen in een lesauto mogen zitten. Nee dus.
“Bij de start van de lockdown op 15 december 2020 is destijds besloten de maximale groepsgrootte buiten terug te brengen van maximaal 4 naar maximaal 2 personen. Dat sprong toen wellicht niet zo in het oog omdat het gros van de rijlessen geen doorgang konden vinden, met uitzondering van lessen voor de motor en brommer”, geeft het ministerie als reden aan.

Uitzonderingen
Er zijn wel uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld als aangetoond kan worden dat dit noodzakelijk is voor de uitoefening van het beroep. Deze uitzonderingen betreffen de opleiding tot examinator, de WRM stage, het praktijkexamen voor het verkrijgen dan wel verlengen voor de bevoegdheid tot rijinstructeur, het praktijkexamen directiechauffeur en de praktijktraining in het kader van nascholing (code 95).

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 2 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1