Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Oproep Ruud Rutten aan beleidsbepalers: ‘Laat de branche niet verzuipen’

Algemeen

Ruud Rutten heeft een brandmail aan alle beleidsbepalers in Den Haag gestuurd waarin hij een beroep op hen doet om de branche niet te laten verzuipen. Hij is er namelijk, net als zovelen inmiddels, bang voor dat de branche deze tweede lockdown zeer slecht zal verteren, helemaal als vanavond een verlenging wordt bekendgemaakt.

Langzamerhand begint de branche ervan doordrongen te raken dat deze tweede lockdown diepe sporen gaat nalaten in de branche. Bij het begin van corona, in maart vorig jaar, had menigeen nog vet op de botten, maar dat is inmiddels wel verdwenen. Zowel zzp’ers, als kleine en grote ondernemers lijden zwaar. Want die regelingen zijn wel leuk, maar in veel gevallen worden ze niet gegeven omdat de criteria te zwaar zijn of bieden ze te weinig soelaas. En voor iedereen met personeel geldt dat de uitbetaling van het vakantiegeld langzamerhand alweer in het vizier komt. Vooral ondernemers die gebukt gaan onder zware lasten ten gevolge van recente investeringen gaan gebukt onder de lockdown.
De oproep van Rutten is wat hem betreft dan ook van toepassing op iedereen in de branche.

Klem
“Laten we er samen voor zorgen dat de rijschoolhouder die aan het begin van de verkeersveiligheid staat niet komt te verzuipen. De druk is hoog, te hoog. Onze branche die keihard onderweg is om aan de hand van onze minister en de heer Roemer bezig is om te professionaliseren en fikse stappen te zetten in haar volwassenheid zit nu klem. We zijn nu op een punt beland waar het niet meer gaat om je beleid, kwaliteit en professionaliteit (...) Al die ondernemers die garant hebben gestaan en hun medewerkers keurig op de loonlijst hebben staan, verzekerd hebben en pensioen sparen, dreigen nu de dupe te worden. En ook de zzp er die heeft moeten knokken voor zijn/haar bestaan die vaak zijn laatste cent heeft weggelegd voor een flinterdun pensioentje is door zijn reserve heen.”

Niet goed
Rutten vindt de regeling op zich prima, maar het feit dat niet iedereen ervan gebruik kan maken vindt hij niet goed.  ”Je zult maar zzp’er zijn en je partner heeft een minimaal inkomen. Dan krijg je niks. Je zult maar 30 mensen in dienst hebben, mensen die je straks weer keihard nodig hebt. Al deze branchegenoten moeten we koesteren, want straks hebben we ze nodig om voor ons land de verkeersveiligheid en het opleiden van jonge bestuurders en beroepschauffeurs op hoog niveau te kunnen blijven verzorgen.”

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 15 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1