Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Ook geen motorrijlessen; CBR schrapt 190.000 examens

Algemeen

Ook motorrijlessen zijn tot en met 19 januari verboden. Het ministerie van I&W heeft laten weten dat in tegenstelling tot de eerste lockdown ook motorrijlessen niet meer mogen worden gegeven.

Dit is meteen duidelijk gemaakt nadat een aantal rijschoolhouders openlijk de vraag stelden of motorrijlessen nog wel mogen. Niet dus.

CBR schrapt 190.000 examens
CBR heeft inmiddels een streep gehaald door alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’. In totaal gaat het om 190.000 examens, toetsen en rijtesten die niet doorgaan. Alle kandidaten zijn als het goed is vanavond hiervan nog op de hoogte gesteld. Alle examens kunnen zodra dat weer veilig kan zonder extra kosten worden ingehaald. Om hamsteren te voorkomen zijn de reserveringswebsites van het CBR sinds vanmiddag al dichtgezet. De afgelasting geldt niet voor de medische beoordelingen.

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95). Of er een extra verlenging komt, is nu niet bekend. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is, delen we deze.

Afbeelding
Onlinestuderen.com gaat zelfstandig verder 9 jun., 13:31
Afbeelding
Basis Europese Rijbewijsrichtlijn is goed, maar er moet nog wel wat worden gesleuteld 7 jun., 15:09
Afbeelding
ADAS in examen is pas in 2024 te verwachten 7 jun., 14:08 1
Afbeelding
ADAS Alliantie nieuw leven ingeblazen, nu met focus op de gebruiker 6 jun., 13:56
Afbeelding
'Verkeerseducatie is geen kwestie van 'baat het niet dan schaadt het niet'' 5 jun., 15:39
Afbeelding
Meerderheid motorrijders keurt rijden met herriepijp af 1 jun., 16:20 1