Afbeelding
Foto: Hans Peijs

BREAKING: Minister hint bij RTL Z op extra tegemoetkoming rijschoolhouders

Algemeen

Minister Koolmees komt mogelijk toch met financiële hulp voor rijschoolhouders. Dat liet hij vandaag tussen de regels door doorschemeren in een extra uitzending van RTL Z, die in het teken stond van de noodmaatregelen van het kabinet.

Er is grote ontsteltenis over het feit dat rijschoolhouders buiten de boot dreigen te vallen met de maatregel Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Er geldt de voorwaarde dat een bedrijf niet mag zijn gevestigd op het privé adres van de ondernemer om in aanmerking te komen voor 4.000 euro als tegemoetkoming in de vaste kosten die doorlopen. De vier brancheorganisaties hebben daar afgelopen weekend ene brandbrief over gestuurd.

Inmiddels lijkt minister Koolmees van plan om de rijscholen tegemoet te komen. "Het afgelopen weekend hebben we het loket al uitgebreid, daar zijn de detailhandelsbedrijven bijgekomen." Maar let wel: dit is nog verre van zeker

De regeling was, legt Koolmees uit, in eerste instantie alleen bedoeld voor bedrijven die geraakt werden door overheidsmaatregelen. Dus bijvoorbeeld cafés en restaurants. Maar ook voor rijscholen geldt inmiddels een beroepsverbod tot in elk geval 28 april en de minister lijkt nu oog te hebben voor de nood in deze branche.

Bron: RTL Z. Hier vindt u het originele bericht. 

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 5 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2