Afbeelding

NK 'Veiligste Chauffeur van Nederland'

actueel

TVM verzekeringen en Volvo Trucks Nederland gaan op zoek naar de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland. De competitie bestaat uit een online kennistest die loopt tot half april. Vervolgens strijden de honderd winnaars op een speciale kennisdag in Beesd tegen elkaar om de hoofdprijs: een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in de Verenigde Staten.

Het aantal dodelijke verkeersongevallen neemt de laatste jaren weer toe en hoewel vrachtwagenchauffeurs geen risicogroep vormen, richten Volvo en TVM de pijlen op deze groep weggebruikers met het NK 'Veiligste Chauffeur van Nederland'.

Online kennistest
De competitie start met een online kennistest. Deelnemers dienen vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren op drie gebieden: kennis, reactievermogen en motivatie. Vrachtwagenchauffeurs die de competitie het beste maken en laten zien dat zij veiligheid hoog in het vaandel dragen, kwalificeren zich voor een veiligheidskennisdag op zaterdag 21 april in Beesd. Hier krijgen zij de laatste updates op het gebied van verkeersveiligheid, kunnen ze in discussie met verschillende autoriteiten op dat gebied en strijden zij tegen elkaar om een van de tien plaatsen in de finale op 9 juni. Daarnaast worden alle gekwalificeerden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Volvo Trucks-fabriek in Gent. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen en wint een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in de Verenigde Staten.

Ga naar www.nkveiligstechauffeur.nl voor de kennisquiz.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 14 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1