Willem Weijers (FAM), Irma Brauers (VRB), Ruud Rutten (FAM) en Peter van Neck (VRB) flankeren vlnr kamerlid Barbara Visser.
Willem Weijers (FAM), Irma Brauers (VRB), Ruud Rutten (FAM) en Peter van Neck (VRB) flankeren vlnr kamerlid Barbara Visser.

Kwartje begint te vallen in Den Haag: Er moet iets veranderen in rijscholensector

actueel

Bij de politieke partijen in Den Haag begint het kwartje te vallen dat er in de rijscholenbranche iets structureels moet veranderen. Dat is waarschijnlijk ook de belangrijkste reden dat de behandeling van de nieuwe WRM zo lang op zich laat wachten. Om de politiek te voorzien van informatie en 'munitie' zullen de brancheorganisaties FAM, VRB en BOVAG Rijscholen, de komende weken gaan werken aan een zogenoemd startdocument waarin alle problemen in de branche in kaart worden gebracht. Bovendien hebben de brancheorganisaties tips en tools aangereikt gekregen om een voet tussen de deur te krijgen in Den Haag. Rond het einde van september moet het document gereed zijn, stelt Ruud Rutten.

Dit is de belangrijkste uitkomst van een bezoek an Tweede Kamerlid Barbara Visser (VVD) gisteren aan Verkeersschool Ruud Rutten in Venlo en Autorijschool Henk Brauers uit Eijsden. het initiatief hiervoor is uitgegaan van de politica, die graag wil weten hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat in een rijschool. Niet geheel toevallig is Ruud Rutten voorzitter van de FAM en is Irma Brauers secretaris van de VRB.

Geslaagd bezoek
Zowel Ruud Rutten als Peter van Neck, die als voorzitter van de VRB ook aanwezig was, kijken terug op een geslaagd bezoek. Beiden kregen alle tijd om hun grieven en wensen kenbaar te maken en dat viel in goede aarde bij Visser. Zij gaaf op haar beurt de twee advies hoe ze beter voor de dag kunnen komen in Den Haag.

Werk aan de winkel
En nu is er werk aan de winkel. De brancheorganisaties gaan een startdocument samenstellen waarin onder andere veel al dan niet aangepaste onderdelen van het Duitse model zullen staan. In Duitsland moeten rijschoolhouders zich constant bewijzen. Vallen ze door de mand, dan kan dat uiteindelijk leiden tot een sanctie, Ook zal er in het startdocument aandacht worden besteed aan de zogenoemde startkwalificatie waaraan iemand moet voldoen wil hij of zij kunnen starten met de opleiding tot instructeur. 

Afbeelding
Helft cannabisgebruikers kruipt binnen 8 uur na blowen achter het stuur 8 uur geleden
Afbeelding
Naarmate kinderen ouder worden, neemt de invloed van opvoeders op verkeersgedrag af 9 uur geleden
Burgemeester Frank Dales van Velsen flankeert een trotse Ronald de Vries.
WRM-docent Ronald de Vries is Lid in de Orde van Oranje-Nassau 29 apr, 14:11 3
Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 26 apr, 14:44 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15