Afbeelding

Vermelding persoonsgegevens bij Praktijkbegeleiding conflicteert niet met AVG

actueel

De vermelding van persoonsgegevens van een kandidaat bij een stagebegeleiding, beoordeling stage (WRM examen) en de Praktijkbegeleiding conflicteert niet met de AVG. Dit leert navraag bij de VRB nadat hier tijdens de algemene ledenvergadering afgelopen vrijdag een vraag over werd gesteld. 

De Algemene verordening gegevensbescherming (AGV) blijft overal en ook binnen de rijschoolbranche absoluut 'een dingetje' te zijn. Vandaar de vraag waarop het antwoord duidelijk is: nee. De verplichting om een echte kandidaat mee te nemen staat namelijk opgenomen in de nieuwe wijzigingswet WRM. IBKI leeft dus een wettelijke maatregel na. "Nu wordt het kennelijk een issue omdat een deel van de branche naar uitvluchten zoekt om het meenemen van een echte leerling te blokkeren. In de huidige situatie werden ook persoonsgegevens van leerling en de soms fake-leerling opgenomen, en hoorde je er niemand over", laat de VRB weten.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 22 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2