Logo rij-instructie.nl

EU start nog dit jaar proef voor afschaffing Automaatcode

  actueel

Er wordt binnen de EU gewerkt aan afschaffing van de Automaatcode. "Ik heb een mondelinge toezegging van de EU-commissie dat er een proef gaat starten." Waarschijnlijk nog dit jaar start er een proef.

Dit heeft Renate Bartelt, afdelingsmanager bij het Duitse ministerie van Verkeer en Waterstaat,  laten weten bij een bijeenkomst van de Moving Road Safety Association. Er staat  een proef op stapel waarbij wordt gekeken welke stappen kunnen worden genomen op weg naar afschaffing van de Automaatcode. Deze proef, die aan het einde van dit jaar kan starten, kan worden gedaan  door bijvoorbeeld een organisatie van rijschoolhouders of door een gespecialiseerde organisatie. Bartelt heeft laten weten dat de toezegging alleen nog mondeling is gedaan (tijdens een telefoongesprek), maar ze verwacht snel een schriftelijke bevestiging.

Verheugd
Dieter Quentin, voorzitter van de Bundesvereinigung der Fahrlehrerverbände (BVF), heeft verheugd gereageerd op het nieuws. Deze brancheorganisatie heeft er samen met Duitse ministerie van Verkeer lang en meerdere keren op aangedrongen de Automaatcode af te schaffen. "Met telkens een druppel hol je uiteindelijk een steen uit", zei hij onder meer.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten