Logo rij-instructie.nl
Foto: Hans Peijs

CBR behoedt opleiders voor onnodige investeringen

  actueel

Het CBR wil opleiders in de categorieën C en D behoeden voor investeringen die binnenkort wellicht niet nodig zijn, of juist wel. "Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er door u niet nu geïnvesteerd wordt in zaken die over enkele jaren niet meer nodig zullen zijn. Of dat u bij de aanschaf achterwege laat om iets aan te brengen in het voertuig dat straks verplicht gesteld zal worden."

Dit heeft het CBR ij een brief aan de desbetreffende opleiders gemeld. Aanleiding is een vorig jaar gestarte werkgroep om voertuigeisen voor de praktijkexamens van deze categorieën grondig te bekijken. Het doel is om te komen tot nieuwe, toekomstbestendige voertuigeisen die de basis vormen voor de opleiding en examens van de chauffeur van de toekomst.

"Om te voorkomen dat er in in de tussentijd voertuigen worden aangeschaft die uiteindelijk niet blijken te voldoen, willen wij u als opleider zo veel mogelijk ondersteunen. Ook voor ons is het een uitdaging dat de eisen nog niet helemaal zijn uitgewerkt. Overweegt u de aanschaf van een nieuw voertuig, neem dan contact op met een CCV-examenmanager voor advies over de samenstelling van het voertuig.

Hans Peijs
Hoofdredacteur Rij-Instructie
Meer berichten